Leerlingen- en wereldburgerraad

Leerlingenraad

Deze raad bestaat uit één leerling van elke klas die in de klas op een democratische manier is verkozen.
De leerlingenraad komt één keer per maand samen onder leiding van leerkrachten. Dan doen de leerlingen zelf voorstellen en overleggen met de leerkrachten.  Op deze manier hebben de leerlingen inspraak in het dagelijks functioneren van onze school.
hoed-toverstaf

Wereldburgerraad

De leerlingen die begaan zijn met het milieu kunnen zetelen in de wereldburgerraad.  Ook deze raad bestaat uit één leerling van elke klas die democratisch is verkozen.  De wereldburgerraad komt één keer per maand samen onder leiding van leerkrachten en bespreekt thema’s in verband met het milieu of de natuur en wil zo bijdragen tot een betere wereld.  De leerlingen nemen ook deel aan acties en zetten anderen aan om ook mee te doen zoals de Strapdag en de Dikke Truiendag.

hoed-toverstaf

De verslagen van de leerlingen- en wereldburgerraad kan je lezen via het krantje van de website.