Bewegingsopvoeding
    tovenaar op bord

Door de lessen bewegingsopvoeding willen we onze leerlingen stimuleren  op drie domeinen: hoofd, hart en handen.

Natuurlijk blijft bewegen onze prioriteit. Maar... niet alleen bewegen om te bewegen. We willen via bewegen ook het sociale en cognitieve aspect stimuleren.

LO
Meester Yannick en juf Silke: leerkrachten bewegingsopvoeding

Een greep uit onze activiteiten:

Elk schooljaar organiseren we tijdens de eerste schooldag een halve dag sportactiviteiten. Het is de bedoeling dat kinderen en leerkrachten mekaar via sport en spel beter leren kennen.

Naast de wekelijkse turnlessen voorzien we tijdens de middagen allerlei bewegingsactiviteiten:
 - de leerlingen kunnen op v
rijwillige basis deelnemen aan  sport- en spelactiviteiten georganiseerd door de turnleerkracht.
 - de kinderen van de eerste graad kunnen tijdens de middagpauze deelnemen aan een spel geleid door vrijwilligers van het zesde leerjaar.
 - alle kinderen kunnen spelmateriaal ontlenen uit het speelhuisje.

Voor elk leerjaar worden ook sportmomenten georganiseerd door de SVS Antwerpen (Stichting Vlaamse Schoolsport), zoals American Games, Kronkelidoe, Alles met de bal...

Op het einde van het schooljaar kan elke leerling zijn sportiviteit nog eens tonen tijdens de jaarlijkse sportdag.

Bewegingsopv1

bewegingsopv2