Eerste trimester
Op sommige foto's kan je klikken om het hele fotoalbum te bekijken.

Kerstspelletjes
kerst
De kerstspelletjes staan weer online!
Spelen maar.

Wereldburgerraad - leerlingenraad
Onze wereldburgerraad en leerlingenraad komen maandelijks bijeen. Elke klas heeft haar of zijn afgevaardigde. De leerlingen praten over wat hen nauw aan het hart ligt en nemen actie.
Lees jij ook de verslagen van onze raden?
Klik op de link hiernaast.

Kerstengel knutselen - 5C
13 december 2016
Wij genoten samen van het maken van een kerstengel. Dankjewel aan alle lieve ouders, grootouders, tantes, nonkels... die kwamen helpen!
kerstengel

Kunst 4en! -  4de leerjaar
1
6 december 2016
Na ons bezoek aan het Muhka was het onze beurt om onze creativiteit los te laten. Na opzoekingswerk over hedendaagse kunstenaars en wat brainstormen over een eigen kunstwerk, zetten we een heuse tentoonstelling op poten met het vierde leerjaar.
kunst
Ouders en grootouders konden meegenieten van onze prachtige kunstwerken.
kunst2

 

Kerstanimaties - ICT-les 1ste leerjaar
12 december 2016
I
n de klassen verschijnen de kerstbomen.
We komen stilletjes in de kerstsfeer. En deze mooie animaties van de eersteklassers maken ons helemaal vrolijk. Knap gedaan jongens en meisjes!
kerstanimaties

Klik op de afbeelding.

 

Muhka - 4de leerjaar
2 december 2016
Begin december ging het vierde leerjaar met de trein naar Antwerpen om een kijkje te nemen in het Muhka. Daar leerden ze heel wat over hedendaagse kunst en mochten ze leuke opdrachten doen rond kunst.  De fijne dag werd nog afgesloten met een flitsbezoek aan de speeltuin en dan terug de trein op naar huis!
Muhka
Bekijk onze foto's via het fofoalbum.

Mie Broos - 4de leerjaar
In oktober leerden we tijdens ons heksenthema Mie Broos kennen. Zij was een volksgenezeres uit Vorselaar. Met het vierde leerjaar gingen we kijken naar de gedenkplaat van Mie Broos aan de kerk van Vorselaar.
Mie Broos

 

Spreekwoorden in beeld - ICT-les 6de leerjaar
december 2016
Onze leerlngen van het 6de leerjaar beginnen het programma PowerPoint goed onder de knie te krijgen.De afgelopen weken werkten ze ijverig aan een animatie bij een zelf gekozen spreekwoord.
De resultaten kan je hier bekijken:
spreekwoorden6A

spreekwoorden6B

spreekwoorden6C

Belgisch volkslied - 3de leerjaar
5 december 2016
Zing mee met de derdeklasssers!
volkslied


Naar het VTI - 6de leerjaar
22 november 2016
Vandaag brachten wij, de zesdeklassers, een bezoek aan het VTI in Zandhoven. We genoten van een gevarieerd programma: een praktijkactiviteit (maken van een Mister Bibber), een lekker drankje aangeboden tijdens de pauze, een quiz geleid door de directeur en een wandeling doorheen de school waarbij we verschillende ateliers bezochten. Een hele nieuwe wereld ging voor ons open. Sommigen onder ons weten het nu al zeker: 'Ik kies voor technisch onderwijs.' Zij kunnen alvast beginnen dromen!
bezoek VTIf
oto's deel 1

vti
foto's deel 2

VTI
foto's deel 3

 

Actie 11-11-11
11 november 2016
Op 11 november hebben we in de namiddag de 11.11.11-actie gehouden op school in de vorm van een photoboot!  Dit jaar willen we graag de gezondheidszorg in het Zuiden in de kijker zetten. Daarom deze actie!
11-11-11

Fakkeltocht
Bericht van 't Kiertje:

We mochten het zeker een geslaagde fakkeltocht noemen, het weer was ons gunstig gezind en de opkomst was een enthousiaste menigte van jonge gezinnen.
fakkeltocht
De opbrengst bedroeg  € 661.  Toch wel een serieus bedrag waar we, nu de feestdagen voor de deur staan, zeker vele mensen van onze doelgroep mee zullen plezieren. Een extra attentie bij het feest van de Sint en Kerstmis zal voor hen wat licht brengen in soms donkere dagen. Nogmaals bedankt aan alle helpende handen die de Fakkeltocht tot een succes maakten.
Een welgemeende dank van ‘t Kiertje! 

 

Werken met hout - 1ste leerjaar
25 oktober 2016
Met onze drie klasjes deden we hoekenwerk rond het them HOUT. We kregen ook bezoek en uitleg van een echte schrijnwerker, de papa van Lena uit 1A. Hij gaf een demonstratie en hij maakte samen met de eersteklassers ook een knappe voederplank.
hout

 

Pimp het toilet - 5a
21 oktober 2016
Naar aanleiding van een wedstrijd hebben wij geprobeerd het toilet in 'de villa' te pimpen tot ons 'droomtoilet!  We maakten er een jungletoilet van!  We beleefden er veel plezier aan en we vinden dat het resultaat er zeker mag zijn!  Klik op de foto en kijk maar!
toilet pimpen

 

Dromen maar - 5b
20 oktober 2016
Vandaag ontwierpen de kinderen van 5B hun droomtoilet. Klik op de foto en bekijk het prachtige resultaat.

droomtoilet

 

Griezelig kokkerellen - 4b
19 oktober 2016
4B maakt heerlijke spinnenkoekjes!
spinnenkoekjes

 

 

Naar de Kesselse Heide - 5B
3 oktober 2016
Op maandag 3 oktober trokken we met 5A en 5B naar de Kesselse Heide. Onder leiding van een ervaren gids leerden we de natuur beter kennen. De wandeling vond plaats in de namiddag. We waren echte gelukzakken! Het zonnetje scheen en de schapen waren voor de voorlaatste dag aanwezig op de heide!
Kesselse Heide
De kinderen hebben genoten van een educatieve namiddag. De juf genoot vooral van haar kudde schaapjes die heel flink opgelet en meegewerkt hebben!
 
-Tekstje van 5B

 

Mijn droomschool - 6B en 6C
26 september 2016

Naar aanleiding van de inwijding van het nieuwe gebouw, werden we door de Thomas More Hogeschool uitgedaagd onze 'droomschool' te bouwen. De leerlingen van 6B en 6C staken de hoofden bij elkaar, maakten werkplannen, verzamelden materiaal en op maandag 26 september was het zover: een ganse voormiddag gingen we enthousiast aan de slag.

droomschool maken

Woensdag 5 oktober worden ze tentoongesteld. We zijn best fier op onze resultaten!

 

 

Wandelen door de mooiste plekjes van Vorselaar - 6B en 6C
26 september 2016
Op maandagnamiddag 26 september trokken we onze wandelschoenen aan en vertrokken onder een stralend zonnetje met een lekkere appel in de hand richting Schapenstal. Daar wachtte Dirk Willems ons al op.

wandeling1

Na een briefing in de stal zelf begonnen we aan onze wandeling. We ontdekten verschillende biotopen en leerden de typische planten en dieren kennen.

wandelind2

Dat Vorselaar zoveel moois te bieden heeft, daar hadden velen onder ons nog niet bij stilgestaan. We bewonderden... waren verwonderd. We genoten met volle teugen van de ontspannende, maar toch zeer leerrijke namiddag. Dank je wel, Dirk!
6B en 6C’

 

 

Archeologische vondsten vertellen een verhaal - 6A

23 september 2016
Op 23 september fietsten we naar de kerk te Grobbendonk. We gingen er echter niet naar de mis. We bezochten er de archeologische tentoonstelling. Aan de hand van allerlei vondsten in Grobbendonk en omstreken kregen we een beeld van hoe mensen leefden zowel in de oudste tijden, de oudheid als de middeleeuwen.

archeologie

Naast luisteren mochten we ook echt "doen".

Wat een leuke en interessante namiddag!
- de leerlingen uit 6A

 

Naar het Karrewiel - 2de leerjaar
15 september 2016
Wij, tweedeklassers, gingen op stap naar de kinderboerderij. We leerden over de dieren, bakten lekkere broodjes, reden met de tractor en de huifkar en maakten heel veel plezier!
Karrewiel

 

Welkom aan onze nieuwkomers!

27 augustus 2016
Op zaterdag, 27 augustus verwelkomden we onze nieuwe leerlingen. .
Juffen en meesters werden voorgesteld, waarna de leerlingen en hun ouders kennismaakten met de eigen juf of meester van de nieuwe klas. Om deze spannende voormiddag feestelijk af te ronden mochten onze nieuwkomers voor de fotograaf glinsteren op de rode loper. Zo krijgen de nieuwe gezichtjes meteen een plaatsje in ons fotoalbum.
Klik op de foto onderaan.
Welkom allemaal en veel plezier in Windekind!
welkom

 

 


 

Prettige feestdagen allemaal!
kerstboom

 

Kerstkaraoke - ICT-les 3de leerjaar
19 december 2016
Onze derdeklassers maakten van enkele gekende kerstliedjes een karaokeversie. Doe je mee? Klik op de plaatjes en zingen maar!

kerst 3a
3a
kerst 3b3b
kerst 3c3c

 

Fijne feestdagen vanwege de 4de klassers - ICT-les 4de leerjaar
12 december 2016
Ho, ho, ho, hier zijn de jongens en meisjes van het 4de leerjaar met hun grappige wenskaarten.

kerstwens4de
Klik op de tekening om alle wenskaarten te bekijken.

 

 

De sint in 5C
6 december 2016
6 december... De Sint kwam ook langs in 5C! Hij bracht heel wat interessante en toffe spelletjes voor in de klas. Wat een toffe dag!
sint 5c

 

 

De Sint op bezoek

6 december 2016
Ook onze school kreeg dinsdag de lieve Sint op bezoek. Alle kinderen waren in hun nopjes, want er waren ook dit jaar geen stoute kinderen! Maar dat wisten de juffen en meesters natuurlijk al veel langer :-)
sint

Juf Ann stuurde ons ook enkele foto's door. Zij stond met haar fototoestel klaar toen de kinderen van 1a 's morgens het snoepgoed ontdekten.

sint2

 

 

Grootouderfeest!

25 november 2016

Het grootouderfeest stond dit jaar volledig in het teken van 'WELNESS'. Op sfeervolle muziek met geurkaarsjes en sfeerlichtjes konden onze grootouders genieten van een massage, oogmasker, voetbad, yoga, ... 

grootouderfeest

Onder leiding van meester Yannick en meester Jan werden de stijve spieren los gemaakt. Kinderen en grootouders deden bodymap-oefeningen, stretchoefeningen en dansten de Pipi-Langkous-dans!
grootouderfeest1
Ook de inwendige mens kreeg aandacht. Als geoefende kelners presenteerden onze kinderen gezonde hapjes en een heerlijk pompoensoepje.
grootpuderfeest

Nog eens een DIKKE knuffel aan al onze lieve grootouders!
Meer foto's zijn te bekijken via ons fotoalbum.

 

Houtmannetjes - 1ste leerjaar
17 november 2016

Klop-klop, hamertje klop! Onze eersteklassers willen graag de prachtige houtmannetjes tonen die ze samen met ouders en grootouders in mekaar knutselden.

Hout

 

 

Knutselen maar - 5b
15 november 2016
Tijdens het contractwerk maakten de kinderen een knijperbekkie. Ze vonden het zo leuk dat we graag enkele sfeerfoto's tonen.

knijperbekkie

 

 

Joehoe, naar Kronkeldidoe! - 1ste leerjaar

10 november 2016
Het eerste leerjaar is donderdag 10 november naar Kronkeldidoe geweest. Sporten en spelen... lekker tof!
kronkeldidoe

 

Koekjeskastelen - 4de lj
28 oktober 2016
Om ons heksenthema af te sluiten maakten we griezilige koekjeskastelen. Eerst alle ingrediënten goed mengen, nadenken over hoe ons kasteel er gaat uitzien, het kasteel bouwen, nog een' gekke-bekken-foto' laten trekken en dan het leukste: het kasteel opsmullen!
koekjeskasteel
Wat een leuke afsluiter van de week!

 

 

Weerberichtjes maken - 2c

24 oktober 2016

De weermannen en -vrouwen van 2c weten alles over het weer voor de komende dagen. Hier zijn de filmpjes die we maakten!

weerberichten
Bekijk ook de weerberichtjes van 2A en 2B via het fotoalbum!

 

Weeranimaties maken in de ICT-les - 2de lj
18 oktober 2016
I
n de klas leerden de kinderen al heel wat over het weer. In de ICT-les mochten ze hun kennis gebruiken om weersituaties uit te beelden in een animatie.Kan jij raden welke situatie de kinderen uitgebeeld hebben?
weeranimaties

 

 

Onze droomschool
5 oktober 2016
Op de dag van de leraar - woensdag 5 oktober - werd de vernieuwde campus van onze lerarenopleiding in Vorselaar feestelijk ingehuldigd. Onze leerlingen mochten nadenken over de school van hun dromen. De knappe bouwwerken werden tijdens de inhuldiging tentoongesteld aan het publiek. 

droomschool

droomschool2

 

 

Naar de Kesselse Heide - 5A
3 oktober 2016

We trokken met onze vijfde klassers naar de Kesselse Heide! Onder leiding van een gids genoten we van het mooie weer en de prachtige natuur van de Kesselse Heide! Het werd een leerrijke en leuke namiddag!
Kessel 5a

 

Bezoek aan de Kesselse Heide - 5C
4 oktober 2016
Hoi,
Wij zijn de leerlingen van het vijfde leerjaar. Samen met de juf en onze twee gidsen, Bart en Katrien, zijn we op een leerrijke wandeltocht gegaan.
Kesselse heide 5c
Natuurlijk vonden wij het heel leuk! We hebben veel geleerd over de dieren en planten in de Kesselse Heide. Zoals dat buizerds roofvogels zijn die dode dieren eten. In de heide ligt veel los zand. Dankzij Zandzegge, een speciale plant die in rijtjes groeit, waait het losse zand niet weg. Daarnaast hebben we twee eiken leren kennen: de zomer- en wintereik. Maar wat ons het meeste is bijgebleven is de wandeling met de kudde schapen in de Kesselse Heide. De herder, herderin en hun honden begeleidden de schapen door de heide. De beesten eten de grassen op en onderhouden zo de natuur. De Kesselse Heide… Ga er gerust een kijkje nemen en geniet.
Groetjes van 5C.
- Verslag gemaakt door Anne Van Hooghten

 

Naar het sprookjesbos - 1ste leerjaar
29 september 2016
Na enkele weken hard werken, trokken onze eersteklassers naar het Sprookjesbos in Westerlo.
sprookjesbos1
We ontmoetten daar roodkapje! Wat een leuk moment. Tijdens onze boswandeling kwamen we prinses Anne tegen, ze vertelde ons een leuk verhaal over een heks. En even verder ontmoetten we een echte tovenares! Ze toverde een leeg boek zomaar vol en een touw, doorgeknipt door juf Ann, maakte ze weer heel. Ook een elfje vertelde ons een speciaal verhaal over de regenboog.
sprookjesbos2
Daarna hebben we nog even leuk gespeeld in de speeltuin. Een hele leuke dag!

 

Stapvoets door ons verleden - 6B en 6C
23 september 2016
Vorige week vrijdag fietsten we naar de Sint Lambertuskerk in Grobbendonk. We bezochten daar de tentoonstelling 'Stapvoets door ons verleden'. We kregen een boeiende rondleiding door een archeologe en sloten ons bezoek af met drie doe-opdrachten. We hebben er heel wat van opgestoken. Een geslaagde voormiddag!
archeologie

 

Stopmotion - 2C
27 september 2016
Onze tweedeklassers van 2c gingen samen met de juf aan de slag met de app iMotion om een animatiefilmpje te maken op het liedje van Cowboy Billie.  Benieuwd? Breng een bezoekje aan 'Het Creatief Hoekje' van de schoolwebsite en klik op 'ICT'.

Indian craft
12 tot 14 september 2016
Namasté!
Sjruti, een Indische dame uit New Delhi kwam 3 dagen op bezoek in onze school. Ze leerde ons typisch Indische kunst maken.  We hebben met z'n allen mee gedanst op de vrolijke Indische deuntjes.
Indian craft
Bekijk het fotoalbum voor heel wat mooie foto's.

 

Eerste schooldag

1 september 2016

Op deze zonnige eerste schoolag mochten we weer heel wat lachende gezichtjes verwelkomen. Voor veel kinderen was het een blij weerzien, voor anderen een spannend moment!
eerste schooldag

De juffen en meesters hebben hun klasje weer picobello in orde gemaakt. Ze zijn klaar om er samen met de kinderen een leuk schooljaar van te maken.
eerste schooldag

Voor de namiddag van deze eerste schooldag organiseerden onze turnleerkrachten leuke sport- en spelactiviteiten. Zo leerden de kinderen van elke klasgroep spelenderwijs mekaar beter kennen en zijn we klaar om er allemaal in te vliegen!
Een fijn schooljaar allemaal!