Speelplaats en speelbos: een ruimte voor ALLE kinderen
speeltuigmet-tovenaartjesbal   boom

Onze speelplaats is een ruimte voor alle kinderen: natuurknappe en beweegknappe leerlingen, kinderen met veel fantasie, kinderen die rust en intimiteit opzoeken, zelfknappe en samenknappe leerlingen.
Op de speelplaats is er o.a. ruimte om te voetballen, te basketballen, te knikkeren, te hinkelen en te ravotten. Er staan een ruimteladder, een space shuttle, banken,…
In het bos achter het schoolgebouw kunnen de kinderen zich uitleven op het bewegingsparcours.

 speelplaats spaceshuttel bewegingsparcours bewegingsparcours

Op onze speelplaats is een ruim afdak voorzien. De leuke schilderwerkjes die je onder het afdak ziet werden door onze leerlingen ontworpen.

kunst-afdak kunst-afdak kunst-afdak kuunst-afdak

Een goede speelruimte alleen volstaat echter niet. Onze speelplaats wil onze kinderen zoveel mogelijk spelkansen bieden.
Daarom kunnen de kinderen, op afgesproken momenten, allerlei spelmateriaal ontlenen in het speelhuisje: stapplanken, rolschaatsen, ballen, loopklossen, kegels,…

 speelhuisje1 speelhuisje2 speelhuisje3 speelhuisje 4

 

De boomhut

Het was een droom van veel Windekinderen om in het speelbos een boomhut te bouwen.

Dankzij de helpende handen en financiële steun van ouders, sponsors, leerkrachten, firma’s en sympathisanten werd de droom werkelijkheid. Intussen kunnen de kinderen elke dag genieten, dromen, samenspelen, zich verstoppen… in ‘hun’ boomhut.